15 06 90 66 9821
info@premiergroup.ir

مقالات

محتوای آموزشی پریمیر
گونه های قهوه
28 اکتبر 2017

مقدمه ای بر گونه های قهوه – بخش دوم

در نوشتار قبلی مقدمه ای بر گونه های قهوه را شروع کردیم. این مقاله بخش دوم از سری مقالات گونه های قهوه است. سعی بر این است که در این مقاله با سه گونه قدیمی عربیکا و در واقع جد بزرگ گونه های دیگر آشنا شویم.

گونه های قهوه حاصل ترکیب یا جهش ژنتیکی طبیعی این 2 نوع اصلی قهوه هستند. باور بر این است که 2 گونه اصلی C.Arabica تیپیکا و بوربون هستند. عامل اصلی تصمیم گیری کشاورزان برای انتخاب گونه مناسب جهت کشت در مزرعه تولید (میزان برداشت بر حسب درخت قهوه) و مقاومت در برابر مشکلات بیولوژیک و آب و هوا است. اما ما معتقدیم که این عوامل در حال تغییر هستند. کشاورزان کم کم در حال تمرکز بر روی کیفیت طعمی قهوه و باردهی پایین تر هستند (مانند گیشا). در این مقاله قصد داریم در مورد گونه های رایج تری که در صنعت قهوه پر کاربرد هستند صحبت کنیم. برای آشنایی با گونه های دیگر لطفا به عکس این مقاله مراجعه کنید. البته توجه داشته باشید که همه گونه ها در عکس وجود ندارند.

تیپیکا نقطه شروع اکثر گونه های قهوه است. تیپیکا دانه های بلندتری نسبت به گونه برادر خود بوربون دارند و در واقع اولین گونه قهوه در دنیای جدید به حساب می آیند. این گونه به باردهی کم اما کیفیت طعمی عالی شهرت دارد. امروزه تیپیکا بیشتر در آمریکای مرکزی، جاماییکا و اندونزی رایج است. معمولا این گونه پروفایل طعمی با اسیدیته شیرین یا اسید مالیک (اسید موجود در سیب و گلابی) محسوس است. تیپیکا همچنین معمولا دارای بادی متوسطی است.

گونه بوربون حدودا ۲۰ تا ۳۰ درصد باردهی بیشتری نسبت به تیپیکا دارد. گیلاس این گونه حالت مخروطی کمتری دارد و زودتر بالغ میشود. نام این گونه از فرانسوی ها نشأت می گیرد. آنها برای اولین بار این گونه را در جزیره بوربون در اقیانوس هند که هم اکنون رییونیون نامیده میشود کاشتند. اکنون گونه به صورت وسیعی در برزیل به بهره برداری رسید و اکنون به صورت فعال در در بیشتر نواحی آمریکای مرکزی کشت میشود. قهوه گونه بوربون معمولا با طعم های میوه ای و اسیدیته شفاف شناخته میشوند.

گونه کاتورا حاصل جهش ژنتیکی طبیعی گونه بوربون است. این گونه برای اولین بار در شهر کاتورای برزیل مشاهده شد. کاتورا باردهی بیشاری نسبت به پدر خود دارد و این در اصل به خاطر کوتاه تر یودن درخت آن است. به علاوه این گونه در برابر آفات نسبت به گونه های قدیمی تر مقاوم تر است. گونه کاتورا بیشتر از هر جا در کلومبیا کشت میشود. کاتورا معمولا اسیدیته ای از نوع سیتریک اسید از خود بروز میدهد و از لحاظ طعمی لیمو ترش طعم قالب این گونه است.

قسمت بعدی

ارسال پاسخ