15 06 90 66 9821
info@premiergroup.ir

مقالات آموزشی

مقالات آموزشی پریمیر
گونه های قهوه
12 نوامبر 2017

مقدمه ای بر گونه های قهوه – بخش سوم

در سری مقالات مقدمه ای بر گونه های قهوه به معرفی اچمالی ورایتی ها یا گونه های رایج قهوه عربیکا می پردازیم. در نوشتار قبلی گونه های اولیه و باستانی عربیکا یعنی تیپیکا و بوربون را معرفی کردیم و سپس به یکی از محصولات جهش ژنتیکی طبیعی بوربون یعنی کاتورا رسیدیم. در این مقاله که بخش سوم مقدمه ای بر گونه های قهوه است با تعدادی دیگر از گونه های محبوب این گیاه جادویی می پردازیم.

ماراگوجیپه

بر خلاف کاتورا که حاصل جهش ژنتیکی بوربون است، گونه ماراگوجیپه (Maragogype) حاصل جهش ژنتیکی طبیعی گونه تیپیکا است و برای اولین بار در برزیل کشف شد. این گونه به سایز بزرگ دانه هایش مشهور است و باردهی کمتری نسبت به گونه های تیپیکا و بوربون دارد. تجربه نشان داده است که پیدا کردن دانه های مرغوب در ماراگوجیپه بسیار سخت است. اما اگر بتوانید دانه مرغوبی پیدا کنید می توانید انتظار قهوه بسیار با کیفیتی از آن داشته باشید. ماراگوجیپه مرغوب دارای اسیدیته بالا و خواص طعمی دلپذیر است.

پاناما گشا

گشا

گونه بعدی که به آن می پردازیم گشا (Gesha) نام دارد که اغلب به اشتباه گیشا (Geisha) تلفظ می شود. نام و منطقه این گونه به شهر گشا در جنوب اتیوپی بر می گردد. تصور بر این است که گونه گشا حاصل جهش ژنتیکی وحشی درختچه تیپیکا  است. اما این فرضیه هیچ گاه اثبات نشده است. این گونه با دانه های بلند و کشیده و باردهی کم شناخته می شود. اما خواص طعمی منحثر به فرد گشا را تبدیل به یکی از مطلوب ترین و گران ترین گونه ها در صنعت قهوه تبدیل کرده است. از این گونه معمولا عطر و طعم شدید گل یاسمن و وانیل را باید انتظار داشت.

کاتوای

گونه کاتوای (Catuai) گونه ای با باردهی بالا است که حاصل پیوند گونه موندو نوا (Mundo Nova) و کاتورا است. یکی از خواص کاتوای این است که میوه آن به راحتی از شاخه جدا نمی شود. این خصوصیت برای مناطقی که باد و باران شدید را تجریه می کنند بسیار مطلوب است. کاتوای از لحاظ طعمی معمولا شیرینی محسوسی داردو اما در کل کاتوای به خاطر مقاومت مطلوب در شرایط آب و هوایی سخت شهرت دارد تا به خاطر کیفیت طعمی.

[whohit]intro to coffee varietals 3[whohit]

ارسال پاسخ