09122250984
info@premiergroup.ir

اخبار پریمیر

باریستا پایه
15 Apr 2018

گزارش برگزاری دوره باریستا پایه و مقدمه ای بر قهوه در آکادمی قهوه پریمیر

دوره آموزشی باریستا پایه و مقدمه ای بر قهوه در فروردین ماه ۱۳۹۷ در آکادمی قهوه پریمیر برگزار شد. همانطور که در تقویم آموزشی فروردین ماه آکادمی قهوه پریمیر برنامه ریزی شده بود، اولین دوره آموزشی سال جدید آکادمی دوره باریستا پایه بود. اما تفاوت این دوره در نحوه سیاست گذاری هیئت مدیره آکادمی قهوه پریمیر برای سال ۹۷ بود که در نحوه برگزاری دوره نیز مشخص شد.
مقدمه ای بر قهوه
این تغییر سیاست به نحوی بود که اولا دوره مقدمه ای بر قهوه که طبق سرفصل های انجمن قهوه تخصصی (SCA) به عنوان پیش نیاز همه دوره های پایه این انجمن مطرح است به صورت رایگان برای هنرجویان دوره باریستا پایه برگزار شد. دوره آموزشی مقدمه ای بر قهوه که یک دوره تئوری نیم روزه است در سال قبل با شهریه ۳،۰۰۰،۰۰۰ ریال به صورت مستقل برای علاقمندان برگزار می شد. اما در سال ۹۷ تصمیم بر این شد که برگزاری این دوره به صورت مستقل منتفی شده و دوره مقدمه ای بر قهوه در ابتدای تمام دوره های پایه برای هنرجویان به صورت رایگان برگزار شود.
کاهش شهریه
تغییر دیگری که آکادمی قهوه پریمیر در سال جدید اعمال کرد کاهش هزینه های آموزش است. از آنجا که رسالت آکادمی پریمیر بر محیا کردن شرایط آموزش منصفانه و علمی بنا نهاده شده و هدف غایی ما ارتقا فرهنگ قهوه و ارتقا سطح علمی باریستاهای ایران است، احساس کردیم با توجه به رکود اقتصادی و کمی دستمزد باریستاها و دستندرکاران صنعت قهوه باید شهریه دوره های آموزشی را تا حدی کاهش دهیم تا استفاده از دوره ها برای آحاد جامعه قهوه ایران میسر و آسان شود. اما علاوه بر این، این کاهش شهریه نباید بر کیفیت و کمیت دوره های آموزشی ما نیز خللی وارد می کرد و در راستای این طرز فکر و در سال ۹۷ دوره های آموزشی آکادمی قهوه پریمیر با کاهش ۱،۰۰۰،۰۰۰ الی ۱،۵۰۰،۰۰۰ ریالی ارائه می شوند. نکته جالب توجه این است که این کاهش شهریه علاوه بر ۳،۰۰۰،۰۰۰ ریالی است که رایگان شدن دوره مقدمه ای بر قهوه برای هنرجوبان دوره های پایه به ارمغان می آورد. بنابراین دوره باریستا پایه که سابق بر این با شهریه ۱۲،۰۰۰،۰۰۰ برای هنرجویان برگزار می شد از ابتدای سال ۹۷ با شهریه ای معادل ۸،۰۰۰،۰۰۰ ریال برای علاقمندان به قهوه برگزار شد.
باشگاه پریمیر
در ادامه سیاست های آکادمی قهوه پریمیر، اقدام بعدی گروه راه اندازی باشگاه مخاطبان آکادمی است. به این صورت که هنرجویانی که برای اولین بار در هر دوره ای از آکادمی قهوه پریمیر ثبت نام کنند عضو خانواده پریمیر شده و تمام تعاملات بعدی با گروه پریمیر شامل شرکت در دوره های بعدی، شرکت در رویدادهای تخصصی پریمیر، شرکت در ورک شاپ های کوتاه مدت، شرکت در دوره های کالیبریشن و مسابقات، خرید تجهیزات و کتاب و انجام خدمات مشاوره و راه اندازی از تخفیفات ویژه گروه پریمیر بهرمند می شوند. علاوه بر این اعضای خانواده پریمیر طبق این طرح به صورت مادام العمر از خدمت پرسش و پاسخ و رفع اشکال تلفنی توسط اساتید آکادمی قهوه پریمیر نیز برخوردار می شوند.
باریستا پایه
دوره مهارت های باریستا پایه که برای اولین با به همراه دوره مقدمه ای بر قهوه در یک پکیج آموزشی به هنرجویان ارائه شده در تاریخ ۲۴ و ۲۵ فروردین ماه در آکادمی قهوه پریمیر برگزار شد. طی این دوره ۲ روزه که شامل ۱۴ ساعت آموزش مفید بود هنرجویان ابتدا طی ۳ ساعت آموزش تئوری مباحث درس مقدمه ای بر قهوه را فراگرفتند و سپس به  فراگیری مبانی تئوری باریستا پایه پرداختند. مباحث مطروحه در دوره مقدمه ای بر قهوه عبارتند از:
  1. تاریخچه قهوه
  2. کاشت قهوه
  3. شناخت نژادهای قهوه
  4. آشنایی با اصطلاحات تخصصی
  5. آشنایی با مباحث پایه ای چشایی
  6. انواع روش های فرآوری قهوه و تاثیر آنها بر روی عطر و طعم
  7. مناطق حغرافیایی کشت قهوه و تاثیر محیط بر عطر و طعم
  8. مبانی برشته کاری
  9. تاثیر برشته کاری بر عطر و طعم
  10. آشنایی با مفهوم باریستا
  11. نحوه نگهداری قهوه
  12. آشنایی مقدماتی با گرایندرها
  13. آشنایی با روش های دم آوری قهوه
  14. آشنایی با اسپرسو
  15. شناخت اسپرسو استاندارد
  16. منوی باریستا
  17. تاثیرات آب بر قهوه
  18. آشنایی با درصد عصاره گیری و TDS
  19. آشنایی با موج های صنعت قهوه
پس از فراگیری این مباحث هنرجو آمادگی لازم برای درک عمیق تر از مباحث تئوری و وظایف باریستا را پیدا کرده و در دوره باریستا پایه سرفصل هایی از جمله: ۱. تفاوت های نژادهای قهوه ۲. مبانی تازه نگه داشتن قهوه و اهمیت قهوه تازه برشت ۳. تاریخچه اسپرسو ماشین ۴. بررسی ساز و کار اسپرسو ماشین ۵. شناخت انواع اسپرسو ماشین ۶. شناخت اجزا اسپرسو ماشین ۷. بررسی انواع گرایندر ۸. شناخت اجزا گرایندر ۹. مبانی مدیریت محل کار ۱۰. مبانی طراحی فضای کافه ۱۱. مراحل عصاره گیری از اسپرسو ۱۲. پارامترهای تاثیر گذار بر اسپرسو ۱۳. اور اکسترکشن / آند اکسترکشن ۱۴. تغییرات خصوصیات عطر و طعم در عصاره گیری ۱۵. شناخت چنلینگ ۱۶. عوامل تاثیرگذار بر چنلینگ ۱۷. شیمی شیر ۱۸. اصول لاته آرت ۱۹. آموزش منوی باریستا ۲۰. آموزش سرو و مهان نوازی ۲۱. سرویس و نگهداری تجهیزات ۲۲. آشنایی با انجمن جهانی رویدادهای قهوه ۲۳. تبیین وظایف باریستا ۲۴. بررسی نوشیدنی ها و رسپی های ورای SCA تدریس و تفهیم مباحث فوق ۷ آموزش تئوری روز اول دوره را تشکیل می دهد و پس از این آموزش هنرجویان باید با مرور و مطالعه دورس برای امتحان تئوری که در صبح روز دوم برگزار می شود خود را آماده کنند.
آموزش عملی
در روز دوم آموزش و پس از برگزاری امتحان کتبی مباحث تئوری، هنرجویان ابتدا به صورت عملی در زمینه کالیبره کردن انواع گرایندر، تکنیک های صحیح لولینگ، دوزینگ و تمپینگ و عصاره گیری استاندارد اسپرسو آموزش میبینند. سپس به گروه های ۲ نفره تقسیم شده و مباحث فراگرفته شده را با قهوه های مختلف و گرایندرهای متفاوت تجربه می کنند. پس از تسلط همه هنرجویان روی مباحث اسپرسو، وقت آموزش عملی فوام سازی شیر و اصول لاته آرت فرا می رسد. در این بخش ابتدا مربی دوره اصول قوام سازی و پورینگ و لاته آرت هارت را آموزش داده و سپس هنرجویان در قالب گروه های ۲ نفره به تمرین این آموزه ها می پردازند.
مسابقه عملی
در پایان کلاس عملی هنرجویان دوره به صورت ۲ به ۲ به رغابت پرداخته و در حضور داوران مهارت های اسپرسو و شیر خود را به نمایش گذاشته و از داوران امتیاز می گیرند. بدین صورت هم جو هیجان و مسابقه خستگی هنرجویان را به در می کند و هم مدرس دوره به حمع بندی در مورد نمره آموزش عملی هر هنرجو رسیده و طبق فرمول مدون از مجموع نمره کتبی و عملی هنرجویان به نمره نهایی هر هنرجو میرسد.
دوره های آتی
تقویم آموزشی آکادمی پیش از شروع هر ماه منتشر می شود. دوره های پایه آکادمی قهوه پریمیر از جمله مهارت های باریستا پایه، دم آوری پایه، باریستا خانگی، لاته آرت پایه و … به صورت هر ماه به علاقمندان به قهوه ارائه می شوند. برای اطلاع از زمان و برنامه کلاس ها به وب سایت و صفحات اجتماعی گروه پریمیر مراجعه فرمایید.

Leave a Reply